Voorbereiding
Weeg de vulling met heet water en meng dit door elkaar. Zet de vulling in de koelkast.
Meng de grondstoffen van stap 1 in een kom en sluit de kom af met een deksel of plasticfolie.. Laat dit minimaal 2 uur staan in een ruimte van ca 25 C.
Weeg de grondstoffen van Stap 2 af. Laat het water koken en giet dit over de graan. Meng dit met een garde tot een gladde mengsel. Dekt de kom af met een deksel of een plasticfolie en zet de kom in de koelkast om het te laten afkoelen.
Werkwijze
Weeg alle grondstoffen nauwkeurig van stap 3 af. Pak de kommen en meng deze met de grondstoffen van stap 3 in de kneder. Laat het mengsel kneden in de langzaamste versnelling ca 10 minuten en dan even checken. Denk wel aan een soepel deegje. Laat de machine dan nog ca 2 minuten draaien in de tweede versnelling. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.
Voeg dan de vulling aan het deegje. Laat het rustig doordraaien door het deeg. Laat het deeg een rusten ca 15 minuten. Neem het deeg uit de machine. Verdeel deze in 4 gelijke stukken van ca 700 gram. Bol het deegstuk op en leg ze onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen.
Zet de oven aan op ca 230 0C. De broodblik of bakplaat insmeren met boter of olie. De deegstukken nogmaals plat slaan en in de gewenste vorm opmaken. Tip; Je kunt de deegstukken ietsjes natmaken en dan het deegstukje door de pompoenmengsel rollen. Dit hoeft niet maar als je het lekker vind dan kun je het nu doen.
De deegstukken op de bakplaat of in de broodblik leggen. Geef de deegstukken een narijs van ca. 30 minuten. Eventueel snij het deegstuk met een scherpmesje in. Voordat het deegstuk in de oven gaat even natspuiten. De deegstukken onder in een voorverwarmde oven zetten van 230 0C. Wil je brood bakken dan is de baktijd ca. 25 minuten.
Tip: Na het bakken de oven iets open zetten, zodat de waterdamp kan verdwijnen en een heerlijk korst ontstaat.