Desem Quinoa Haverbrood

Dit brood was ontwikkeld voor Steven Kruijswijk en is nu ook het brood waar Tom Dumoulin op fietst.

Aantal:  2 Broden

Bereidingstijd: ca 3 uur zonder de voorbereiding

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Stap 1

Stap 2

Stap 3

  • 150 ml Water
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Plasticbak
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
Allergieën

Voorbereiding

  • Meng van ‘stap 1’ water, desem en meel in een kom.
  • Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
  • De volgende dag: Weeg alle grondstoffen af.
  • Tijdens de laatste deegrust de oven voorverwarmen op 220 °C.

Werkwijze

  • Voeg ‘stap 2’ broodmix, water, olijfolie, gist en zout toe. Meng dit goed.
  • Kneed het deeg goed door, zodat het een soepel deeg wordt.
  • Even 5 minuten laten rusten.
  • Voeg ‘stap 3’ het water, druppelsgewijs toe, zorg dat het water wordt opgenomen voordat nieuw water wordt toegevoegd.
  • Smeer de plastic bak in met olijfolie.
  • Wanneer al het water is opgenomen en het een soepel deeg is in de bak met olijfolie leggen.
  • Laat het deeg ca. 1.5 uur staan.
  • Vouw het deeg in vier stappen volgens onderstaand:
    • Rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Onderflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • Laat het deeg ca. 1 uur staan.
  • Herhaal het proces nogmaals zoals hierboven weergegeven.
  • Laat het deeg weer ca. 1 uur staan
  • Keer de bak om boven de werkbank en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
  • Het deeg opmaken, in de gewenste vorm.

De lucht mag er niet uit worden gehaald!
Tip: Maak gebruik van een rijsmandje, of vorm het brood en bak het op de plaat!

  • Narijs van ca. 30 minuten.
  • Bak het brood in de oven ca. 45 minuten op 230 °C.