Desem Tritordeum Baguette

Een bijzonder lekker Baguete met spaanse invloed

Aantal: voor 6 stuks

Bereidingstijd: ca. 4 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Recept

  • 500 gram Tritordeumbloem
  • 50 gram Desem van Tritordeumbloem
  • 5  gram  verse gist
  • 10 gram Zout
  • 250 gram/liter  lauw water

Inwassen

  • 100    gram           Water

 

Decoratie:

  • Rijstestrooimeel
  • Tritordeumbloem
Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • Plastic vierkant bak van minimaal 3 liter inhoud
  • Mixer
  • Deeghaak
  • Theedoek
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje
Allergieën

Voorbereidingen

Het is heel belangrijk om een vierkanten plastic bak met een inhoud van minimaal 3 liter. Smeer deze bak in met olijfolie. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de bak.

Werkwijze:

  • Alles afwegen.
  • Doe de Tritordeumbloem, Desem van Tritordeumbloem en gist in een deegkom.
  • Voeg water toe en meng dit op een lage snelheid met een mixer met een kneedhaak.
  • Als alles al goed gemengd is dan pas de zout toevoegen alles goed doormengen.
  • Meng het deeg nog 5 – 8 minuten op een matige snelheid. Tot een goede glutennetwerk.
  • Voeg nu langzaam het overige water toe
  • Gewenste deegtemperatuur 25 C.
  • Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.
  • Bestrooi het deeg met tritordeumbloem en vouw het deegstuk in vier stappen volgens onderstaand:
  • De rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • De linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • De bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • De onderflank van het deeg naar het midden vouwen.

( In een soort envelopmodel )

  • Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.
  • Na een 1 uur herhaal het proces van envelop nogmaals.
  • Nog een half uur laten rijzen.
  • Leg een deegkleedje op de werkbank en bestrooi deze met rijstestrooimeel of speltbloem
  • Krab het deeg voorzicht los van de bak en draait de bak om op het bestrooide deegkleedje.
  • Verdeel de deegstuk in 6 gelijke stukje en laat de deegstukjes ca 30 minuten rusten onder een deegkleedje.
  • Voorzichtig de deegstukjes op egaal en mooi langwerpig opmaken, de lucht moet erin blijven.
  • Dan de deegstukjes voorzichtig op een bakplaat leggen die bestrooid is met rijstestrooimeel.
  • Afdekken met kleedjes en nog een half uur laten rijzen.
  • Dan de deegstukje insnijden met een heel scherp mesje
  • Afbakken op 220 0C ca. 20 minuten. De laatste 5 minuten met de klep openen.