Desem Spelt Baguette

Dit recept heeft ooit de 1ste prijs gewonnen in Frankrijk als beste baguette

Aantal: voor 6 stuks

Bereidingstijd: ca. 4 uur

 

 

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Recept voor 6 stuks:

Inwassen

  • 100  gram Water

 Decoratie:

  • Rijstestrooimeel
  • Speltbloem
Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • Plastic vierkant bak van minimaal 3 liter inhoud
  • Mixer
  • Deeghaak
  • Theedoek
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje

Voorbereiding

Het is heel belangrijk dat je gebruik maakt van een vierkante plastic bak met een inhoud van minimaal 3 liter. Smeer deze bak in met olijfolie. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de bak.

Werkwijze

• Alles afwegen.

• Doe de Kollenberger Speltbloem, Desem van Speltbloem en gist in een deegkom.

• Voeg water toe en meng dit op een lage snelheid met een mixer met een kneedhaak.

• Als alles al goed gemengd is dan pas de zout toevoegen alles goed doormengen.

• Meng het deeg nog 5 – 8 minuten op een matige snelheid tot een goede glutennetwerk.

• Voeg nu langzaam het overige water toe. Gewenste deegtemperatuur 25 C.

• Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.

• Bestrooi het deeg met Speltbloem en vouw het deegstuk in vier stappen volgens

onderstaand:

o De rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.

o De linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.

o De bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.

o De onderflank van het deeg naar het midden vouwen.

• Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.

• Na een 1 uur: Herhaal het proces van het vouwen nogmaals.

• Nog een half uur laten rijzen.

• Leg een deegkleedje op de werkbank en bestrooi deze met rijstestrooimeel of speltbloem

• Krab het deeg voorzicht los van de bak en draait de bak om op het bestrooide deegkleedje.

• Verdeel de deegstuk in 6 gelijke stukje en laat de deegstukjes ca. 30 minuten rusten onder een deegkleedje.

• Voorzichtig de deegstukjes op egaal en mooi langwerpig opmaken, de lucht moet erin blijven.

• Dan de deegstukjes voorzichtig op een bakplaat leggen die bestrooid is met rijstestrooimeel.

• Afdekken met kleedjes en nog een half uur laten rijzen.

• Dan de deegstukje insnijden met een heel scherp mesje

• Afbakken op 220 0C ca. 20 minuten – De laatste 5 minuten met de klep openen.