Glutenvrije Quinoa Haver Wraps

In opdracht van Vullen of Voeden hebben wij deze glutenvrije wrap ontwikkeld.

Bereidingstijd: 15 minuten

Hoeveelheid: ca. 10 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten

Wrap

  • 50 gram Quinoameel van GrainLabs
  • 100 gram Havermeel van GrainLabs
  • Snufje zout
  • 200 gram water
  • 300 gram verse getikt kippeneiwit (dit is ca. 12 eieren)

Insmeren koekenpan

  • Extra Vergine Olijfolie van Finca Duernas

Tips:

  • U kunt de meel ook vervangen door glutenvrije vlokken van de Halm. Wel moet u dan de vlokken fijnmalen.
  • De eidooiers kunt u gebruiken voor heerlijke Speltpannenkoeken.
Benodigdheden
  • Mixer of Garde
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Ovenrils/rekje
  • Spatel
  • Bollepel
Allergieën

Werkwijze

Voorbereiding: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur.

Tik de eieren en scheid deze in eiwit en eidooier. Meng het eiwit met het water en zout. Daarna klop je rustig de granen door het eiwitmengel. Roer het tot een gladde massa.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet er wat beslag met een pollepel in. Bak de wrap op midden hoog vuur en bak de wrap zeer licht bruin eigenlijk nog net wit aan beide kanten. Los de wrap uit de koekenpan en laat deze afkoelen op een ovenrils of rekje.

De wrap is klaar voor gebruik. Je kunt eventueel meer maken deze dan netjes inpakken en in de vriezer leggen voor later. Wel rustig laten ontdooien en dan even opwarmen zodat de wrap weer elastisch wordt.