Spelt Soezen

Basis recept voor echte Soezen

Aantal: ca 20 st.

Bereidingstijd ca 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 100 gram Boter
  • 200 gram Water of Melk
  • 100 gram Kollenberger Speltbloem
  • 200 gram Verse Eieren

Tip: 1 Ei weegt ca 50 gram

 

Benodigdheden
  • Pan
  • Spatel / Garde
  • Kom
  • Spuitzak
  • Spuitje rond no. 10
  • Bakplaat
  • Fornuis
  • Oven
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereidingen

  • Zet de oven aan op 220 C.
  • Pak de bakplaat smeer deze in met boter. Strooi dan lichtjes bloem over de ingesmeerde bakplaat. Geef dan aan waar je de soezen wilt spuiten.

Bereidingswijze:

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Doe het water en/of melk in een pan.
  • Leg de boter in de pan en breng deze langzaam tot kookpunt
  • Haal de pan van het fornuis en meng direct de speltbloem er door.
  • De massa opnieuw op het fornuis zetten en goed doorkoken.
  • Als de massa voldoende is door verhit (het vet wordt zichtbaar) van het fornuis halen.
  • In stappen de eieren door de massa roeren. Let op elke keer een gladde massa roeren.
  • Als je een plastic spuitzak gebruikt knip je een stukje af van de onderkant.
  • Doen het beslag in de spuitzak.
  • Opspuiten op een geprepareerde bakplaat
  • Bak ze af ca. 30 minuten in een oven van 220 °C.

Eet smakelijk!