Brabantse Eierkoeken

Hoeveelheid 20 eierkoeken

Bereidingstijd circa 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • IJsschep
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze

  • Snijd de citroen door de helft en pers de sap eruit.
  • Klop de eieren met de suiker en citroensap. Let op erop dat deze niet te luchtig worden geklopt.
  • Meng de Banketmix door het eierbeslag tot een klontvrij beslag
  • Doe het beslag in een emmer en laat het minimaal 12 uur staan in de koelkast.
  • Schep met een ijsschep het beslag uit de emmer en leg het beslag op de bakplaat. Bak de eierkoeken af in ongeveer 8 minuten.
  • Steek enkele minuten na het bakken de eierkoeken los.
  • Laat de eierkoeken op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld de Spelt Banketmix of de Tritordeum Banketmix wanneer er geen behoefte is aan extra eiwitten.