Teff Pancakes

Lekkere pannenkoek met een bijzonder graan Teff

Hoeveelheid ca 15 stuks

Bereidingstijd ca 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 250 gram Teff Banketmix of
  • (200 gram Tritordeum Banketmix en 50 gram Teffmeel)
  • 400 gram melk of havermelk
  • 4 eieren, waarvan 2 zonder dooier
  • Snufje vanille suiker
  • 50 gram honing
  • Klontje boter of scheutje olijfolie

Vulling

  • Kersenvulling of een andere fruitvulling
  • Vers Fruit
  • Kwark
Benodigdheden
  • Mixer of Garde
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Pollepel
Allergieën

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

 

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Weeg de ingrediënten af.

Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk, eieren, vanille suiker en honing toe.

Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pancake aan beide zijde goudbruin.  Let op de pancake zijn dikker dan een pannenkoek.

 

Eet smakelijk!