Warme gierstkoekjes met appel-dadelcompote

Warme gierstkoekjes met appel-dadelcompote

Aantal: 4 stuks

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediƫnten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediƫnten
  • 350 ml. water
  • 70 gram gierstvlokken van Meesters van de Halm
  • 4 Moesappels
  • 8 dadels
  • 1 dl. water
  • 1 el. honing
  • 1 kaneelstokje
  • 20 gram boter
Benodigdheden
  • Pan
  • Koekenpan
  • Diep bord
  • Keukenweegschaal

Werkwijze

Gierstpap:

  • Breng het water aan de kook en voeg al roerend de gierstvlokken met de suiker toe.
  • Laat het geheel 7 minuten koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Spoel een diep bord af met koud water.
  • Giet de gierstpap erin en laat deze afkoelen en stijf worden.
  • Maak de compote ondertussen.

Compote:

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
  • Doe de appels, dadels, water, honing en het kaneelstokje in een pan, kook het geheel op een laag vuur in 10 minuten tot een moes.
  • Verwijder het kaneelstokje en laat de moes afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde gierstpap in punten.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de punten om en om krokant.
  • Serveer de punten warm met de afgekoelde compote.