Bier stroopwafel

Ontwikkeld door studenten van de HAS hogeschool Venlo en het Summa college Eindhoven

Bereidingstijd 30 minuten + 45 minuten

Hoeveelheid 10 stukken

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Stroopwafel

*Neem contact met ons op om de bierbostel te bestellen

Bierstroop

  • 500g Basterdsuiker
  • 250g Gerardus Donkerbier
  • 50 ml Ahornsiroop
  • 5 ml Citroensap
  • 2g Kaneel

Topping

Benodigdheden
  • Staafmixer
  • Kom
  • Wafelijzer
  • Pan
Allergieën

Stroopwafel

  • Droog de bierbostel in de oven voor 5 min op 200 graden.
  • Maal de bierbostel fijn met een staafmixer.
  • Pureer de rode bieten fijn tot er een sap ontstaat.
  • Meng spelmeel, bierbostel en suiker in een kom.
  • Doe de boter, ei, bietensap, zout en kaneel toe in een andere kom en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de beide kommen door elkaar en kneed het tot een stevige bal.
  • Laat het rusten voor 45 min in de koeling.
  • Weeg van het deeg 50 gram per stroopwafel af
  • Verwarm het wafelijzer en vet het in met boter.
  • Bak de stroopwafel 2-3 minuten tot ze bruin gekleurd zijn.
  • Direct uitsteken met een steker en de wafel van elkaar halen. De wafel verder laten afkoelen

Bierstroop

  • Doe de basterdsuiker, water en de helft van het bier in een pan.
  • Verwarmen tot 35 graden..
  • Als de suiker is opgelost voeg dan het kaneel toe. Breng het mengsel roerend aan de kook.
  • Voeg de ahornsiroop en citroensap toe.
  • Meng dit goed door elkaar en voeg dan ook overige helft van het bier toe. Kook de massa door tot 180 graden.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10-15 minuten afkoelen.
  • Houd de stroop op 60 graden Celsius zodat de stroop vloeibaar blijft en op een helft van de
    stroopwaffel gesmeerd kan worden.

Topping

  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat daarna kort afkoelen
  • Decoreer de stroopwafel met gesmolten chocolade en een topping
Voedingswaarde  Per 100 g Per stuk (50 gram)
Energie 1635 Kj/386 kcal 818 Kj/ 193 kcal
Vet 15,2 g 7,6 g
Waarvan verzadigd vet 5,2 g 2,6  g
Waarvan onverzadigd vet 10,0 g 5,0 g
Koolhydraten 56,4 g 28,2 g
Waarvan suiker 44,2 g 22,1 g
Zetmeel 12,2 g 6,2 g
Vezels  7.6 g 3.8 g
Eiwitten 4,9 g 2,5 g
Zout 0,1 g 0,05 g