Stroopwafel
- Droog de bierbostel in de oven voor 5 min op 200 graden.
- Maal de bierbostel fijn met een staafmixer.
- Pureer de rode bieten fijn tot er een sap ontstaat.
- Meng spelmeel, bierbostel en suiker in een kom.
- Doe de boter, ei, bietensap, zout en kaneel toe in een andere kom en meng dit goed door elkaar.
- Voeg de beide kommen door elkaar en kneed het tot een stevige bal.
- Laat het rusten voor 45 min in de koeling.
- Weeg van het deeg 50 gram per stroopwafel af
- Verwarm het wafelijzer en vet het in met boter.
- Bak de stroopwafel 2-3 minuten tot ze bruin gekleurd zijn.
- Direct uitsteken met een steker en de wafel van elkaar halen. De wafel verder laten afkoelen
Bierstroop
- Doe de basterdsuiker, water en de helft van het bier in een pan.
- Verwarmen tot 35 graden..
- Als de suiker is opgelost voeg dan het kaneel toe. Breng het mengsel roerend aan de kook.
- Voeg de ahornsiroop en citroensap toe.
- Meng dit goed door elkaar en voeg dan ook overige helft van het bier toe. Kook de massa door tot 180 graden.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10-15 minuten afkoelen.
- Houd de stroop op 60 graden Celsius zodat de stroop vloeibaar blijft en op een helft van de
stroopwaffel gesmeerd kan worden.
Topping
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat daarna kort afkoelen
- Decoreer de stroopwafel met gesmolten chocolade en een topping
Voedingswaarde | Per 100 g | Per stuk (50 gram) |
Energie | 1635 Kj/386 kcal | 818 Kj/ 193 kcal |
Vet | 15,2 g | 7,6 g |
Waarvan verzadigd vet | 5,2 g | 2,6 g |
Waarvan onverzadigd vet | 10,0 g | 5,0 g |
Koolhydraten | 56,4 g | 28,2 g |
Waarvan suiker | 44,2 g | 22,1 g |
Zetmeel | 12,2 g | 6,2 g |
Vezels | 7.6 g | 3.8 g |
Eiwitten | 4,9 g | 2,5 g |
Zout | 0,1 g | 0,05 g |