Gehaktballetjes op oma’s wijze

Oma's pasta met gehaktballetjes

BEREIDINGSTIJD: CA. 40 MINUTEN

HOEVEELHEID: 4 PERSONEN

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

500 gram pasta

500 gram gehakt

1 ei

1 gote ui

250 gram champignons

4 hardgekookte eieren

Paneermeel

Tomatenpuree

Peper en zout

Nootmuskaat

Boter

Water

Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Braadpan
  • Snijplank
  • Pan
  • Diepe borden
Allergieën

Werkwijze

Maak het gehakt aan met paneermeel en 1 ei. Indien nodig breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Maak kleine gehaktballetjes en snipper een ui fijn, in kleine stukjes.

Bak de balletjes in een braadpan. Neem de gehaktballetjes vervolgens uit de braadpan, voeg de ui toe in de pan en bak deze goudgeel.

Bak de tomatenpuree even met de ui mee.

Voeg water toe totdat er een saus ontstaan met de gewenste dikte.

Maak de champignons schoon. Voeg de champignons toe en gaar deze in de saus.

Wanneer de champignons gaar zijn, de saus op smaak brengen met peper en zout.

Houd de saus warm op een laag pitje.

Bereiding pasta:

Breng het water met een beetje zout aan de kook. Voeg de gewenste pasta toe en kook deze beetgaar.

Bereiding saus:

Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de gehaktballetjes op de pasta. Voeg de saus toe en garneer af met de ei partjes.