Gehaktballetjes op oma’s wijze

Oma's pasta met gehaktballetjes

BEREIDINGSTIJD: CA. 40 MINUTEN

HOEVEELHEID: 4 PERSONEN

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gram pasta
  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 gote ui
  • 250 gram champignons
  • 4 hardgekookte eieren
  • Paneermeel
  • Tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Boter
  • Water
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Braadpan
  • Snijplank
  • Pan
  • Diepe borden
Allergieën

Werkwijze

  • Maak het gehakt aan met paneermeel en 1 ei. Indien nodig breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Maak kleine gehaktballetjes en snipper een ui fijn, in kleine stukjes.
  • Bak de balletjes in een braadpan. Neem de gehaktballetjes vervolgens uit de braadpan, voeg de ui toe in de pan en bak deze goudgeel.
  • Bak de tomatenpuree even met de ui mee.
  • Voeg water toe totdat er een saus ontstaan met de gewenste dikte.
  • Maak de champignons schoon. Voeg de champignons toe en gaar deze in de saus.
  • Wanneer de champignons gaar zijn, de saus op smaak brengen met peper en zout.
  • Houd de saus warm op een laag pitje.

Bereiding pasta:

Breng het water met een beetje zout aan de kook. Voeg de gewenste pasta toe en kook deze beetgaar.

Bereiding saus:

Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de gehaktballetjes op de pasta. Voeg de saus toe en garneer af met de ei partjes.