Geitenyoghurt met speltkorrels en pistachenoten

Heerlijk tussendoortje

Bereidingstijd: Ca. 2 uur en 15 minuten

Aantal: 4 porties

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 600 ml. (geiten)yoghurt
  • 8 el. gekookte speltkorrels
  • 2 el. honing van St. Pieter Maastricht
  • 2 el. gepelde, ongezouten pistachenoten
Benodigdheden
  • Hoge glazen
  • Maatbeker
  • Pan
  • Lepels
Allergieën

Voorbereiding

  • Week de speltkorrels minimaal 2 uur in koud water.
  • Breng de speltkorrels met ruim vers koud water aan de kook.
  • Kook de speltkorrels zachtjes in ca. 20 minuten beetgaar en giet af.
  • Spoel de speltkorrels af in een vergiet onder stromend koud water zodat de korrels niet de kans hebben tot doorgaren.

Werkwijze

  • Schenk de helft van de yoghurt in 4 hoge glazen.
  • Verdeel de speltkorrels en de helft van de honing erover.
  • Dek het af met de rest van de yoghurt.
  • Bestrooi de glazen met de pistachenoten en druppel er de rest van de honing op.

Liever geen geitenyoghurt vervang deze door een yoghurt naar keuze.

Smakelijk eten!