Gevulde appel met havermout-notenvulling

Verwen jezelf met deze gevulde appel met havermout-notenvulling. Heerlijk als ontbijt, toetje of gewoon even als tussendoortje.

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Hoeveelheid: 4 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Kom
  • Ovenschaal
  • Oven
Allergieën

 

werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kapjes van 4 appels en hol ze van binnen uit. Snijd het vruchtvlees zonder het klokhuis fijn en meng met de havermout, het kaneelpoeder, de dadels en de noten.
  2. Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het notenmengsel. Bak in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de appels warm. Lekker met Griekse yoghurt of vanille-ijs.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde
Gevulde appel 
Per 100 g Per stuk 
Energie 441 Kj/106 kcal 530 Kj/ 127 kcal
Vet 3,4 g 4,1 g
Waarvan verzadigd vet 0,4 g 0,4 g
Waarvan onverzadigd vet 3,0 g 3,6 g
Koolhydraten 18,6 g 22,4 g
Waarvan suiker 12,5 g 14,9 g
Zetmeel 6,2 g 7,4 g
Vezels 3,1 g 3,8 g
Eiwitten 1,7 g 2,0 g
Zout 0,08 g 0,1 g