Gezonde Rocky Road

Gezonde Rocky Road

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten + paar uur afkoelen

HOEVEELHEID:  voor 2 personen

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
 • Pan
 • Koekenpan
 • Kom
 • Cakevorm
Allergieën

Bereidingswijze

 1. Begin met het poffen van de quinoa. Spoel de quinoa daarvoor eerst af in een zeef en laat uitlekken.
 2. Verwarm een hapjespan (met deksel) op middelhoog vuur en doe de quinoa in de pan. Als je het lekker vindt, kun je wat kaneelpoeder toevoegen. Zodra de quinoa is gedroogd begint het vanzelf te poffen.
 3. Schud de pan regelmatig zodat de quinoa niet de kans krijgt te verbranden.
 4. Zodra er geen poppende geluidjes meer uit de pan komen is de quinoa klaar en kun je deze laten afkoelen op een vel bakpapier of groot bord.
 5. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en zet weg.
 6. Hak de gemengde noten grof en zet ook weg.
 7. Bekleed een kleine cakevorm (of andere niet te grote vorm) met bakpapier en verdeel over de bodem een derde van de abrikozen en noten en twee derde van de gepofte quinoa.
 8. Nu gaan we de chocolade au bain marie smelten. Hiervoor heb je een klein pannetje nodig met een laagje water en een kommetje dat op de rand blijft hangen zonder dat het het water raakt.
 9. Breek de chocolade in stukjes boven het kommetje en breng het water in het pannetje aan de kook. Als het eenmaal kookt kun je het vuur lager zetten, zolang het maar tegen de kook aanblijft.
 10. Roer af en toe de chocolade door, net zolang tot deze volledig gesmolten is.
 11. Giet de chocolade in het bakje bij de abrikozen, noten en quinoa.
 12. Verdeel nu de overgebleven abrikozen, noten en als laatste de gepofte quinoa over de chocolade en laat de rocky road rustig afkoelen.
 13. Als de healthy rocky road voldoende is afgekoeld zet je ‘m in de koelkast om verder uit te harden. Liefst een paar uur.
 14. En dan is het tijd om aan te vallen! In stukken breken en lekker van smullen bij de koffie/thee of als toetje met wat verse aardbeien en eventueel een bolletje ijs ernaast

 

Eetsmakelijk!

Inspiratie: Ekoplaza