Glutenvrije sinaasappel no-cheese cake

Bereidingstijd 20 minuten + 30 minuten

Hoeveelheid 1 (6 stukken)

 

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram Boekweit
  • 100 gram Havermout
  • 30 gram Amandelpasta
  • 1 snuf Zout
  • 1 theelepel Kaneel
  • 30 gram Ahornsiroop
  • 30 gram Koudgeperste olijfolie

Voor de no-cheese laag

  • 1 theelepel Agar agar
  • 100 milliliter Sinaasappelsap
  • 60 gram Ahornsiroop*
  • 500 gram Kokos- of sojayoghurt*
  • 150 gram Sinaasappeljam*

*Op kamertemperatuur zodat de agar agar niet te meteen stolt.

Benodigdheden
  • 1 springvorm (18 cm)
Allergieën

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
  • Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.
  • Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm en bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in het sinaasappelsap op door het samen 3 minuten te koken.
  • Meng de siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar. Voeg de opgeloste agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm. Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.

Dietist Anna Hecheltjens ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar Instagram vind je de heerlijkste, gezonde recepten en blogposts over gezond en gebalanceerd leven.

Voedingswaarde per stuk
332,5 kcal | Vet 11 g | Verzadigd Vet 1,5 g | Eiwit 8 g | Koolhydraten 48,5 g | Vezels 4 g