Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
- Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.
- Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm en bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in het sinaasappelsap op door het samen 3 minuten te koken.
- Meng de siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar. Voeg de opgeloste agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm. Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.
Dietist Anna Hecheltjens ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar Instagram vind je de heerlijkste, gezonde recepten en blogposts over gezond en gebalanceerd leven.