Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en vet twee springvormen in. Je kunt ook een springvorm gebruiken en het recept door tweeën delen, om vervolgens de tweede helft te bakken wanneer de springvorm weer vrij is.
- Maal de glutenvrije havermout tot havermeel met een blender of keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook havermeel kopen.
- Meng de eivervangers met wat water in een bakje. De verhouding van Orgran is 1 theelepel poeder + 2 eetlepels water voor 1 ei. Je kunt ook gebroken lijnzaad gebruiken. Meng dan drie keer 1 eetlepel gebroken lijnzaad met drie keer 2 1/2 eetlepels water. Zet apart.
- Voeg het havermeel, tapiocameel, zout, bakpoeder, baking soda en kaneel toe aan een grote kom en roer goed.
- Meng in een aparte kom de eivervangers met de olijfolie, ahornsiroop, appelmoes, suiker en plantaardige melk. Voeg toe aan de droge ingrediënten en roer de wortel, gehakte walnoten en rozijnen door het beslag. Giet in je bakblikken.
- Bak de taarten voor 45 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat beide helften afkoelen op een rooster en maak ondertussen de crème voor op de taart. Klop hiervoor de stevig geworden kokosmelk met de vegan roomkaas en de poedersuiker.
- Besmeer de afgekoelde bovenkant van een van de helften met de crème. Leg de andere helft er bovenop. Bestrijk de rest van de taart met de crème en versier deze met wat geroosterde walnoten. En dan zit er nog maar één ding op: genieten!
The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.