Koffie Dadel Koek

Aantal: ca. 15 porties

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 100 gram dadels
  • 100 gram vijgen
  • 150 ml sterke koffie *
  • 10 gram gember
  • Snufje zout
  • 200 gram Tritordeum eiwitrijke banketmix
  • Mespuntje kaneel
  • 4 eieren
  • 50 gram honing van Sint Pieter uit Maastricht
  • optioneel: 50 gram fijngehakte noten* gebruik één van onze favoriete koffiemerken; Il Magistrale, Blanche Dael of Mllgrm
Benodigdheden
  • Oven
  • Kom
  • IJsschep
  • Keukenweegschaal
  • Spatel of garde
  • Vormpjes
Allergieën

Voorbereiding

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en weeg alle ingrediënten af.

Werkwijze

  • Hak de dadels, vijgen en gember fijn. Meng deze met de koffie en laat een half uur staan.
  • Meng de banketmix, kaneel en zout. Zet apart.
  • Scheid de eieren in eiwit en eidooier
  • Klop de eiwitten samen met de honing op tot een mooi wit schuim in een vetvrije kom.
  • Meng de eidooiers door het koffie mengsel en voeg eventueel daarna de fijngehakte noten toe.
  • Schep eerst de opgeklopte eiwitten door het koffiemengsel, voeg daarna de banketmix toe. Schep voorzichtig door tot een mooi beslag.
  • Doe het in de gewenste vorm.
  • Bak bij ca. 180 C voor 15-20 min.

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld de Spelt Banketmix of de Tritordeum Banketmix wanneer er geen behoefte is aan extra eiwitten.

Eet smakelijk!