Koken van rijstepap voor rijstevlaai

Hoeveelheid: voor 1 vlaai van 28 cm

Bereidingstijd: circa 3 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 750 gram Volle Melk
  • 1 Vanillestokje
  • 100 gram Paprijst (Arroz)
  • 100 gram Suiker
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • 2 pannen die in elkaar passen
  • Garde
  • Fornuis
  • Kom / Bak
  • Afdekfolie
Allergieën

Bereidingswijze:

  • Doe warm water in de grootste pan en zet deze op het fornuis met een lage pit.
  • Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg, dit geeft ook smaak af aan de melk.
  • Doe de melk en het schoongemaakte vanillestokje in de tweede pan en zet deze in de pan met heet water.
  • Laat langzaam de melk koken en roer hierbij af en toe door de melk. Als je ziet dat de melk aan het koken is, voeg dan de rijst toe en roer af en toe door de pan.
  • Voeg na circa 30 minuten de suiker erdoor. Laat dit langzaam koken. Het proces duurt bij het koken ongeveer twee uur, waarbij de rijstepap steeds dikker wordt. Blijf hierbij door de pan roeren. De rijst is pas gaar als je de rijstkorrel op een lepel legt en deze rustig door kunt drukken.
  • Stort de rijstepap in een bak en laat dit afkoelen en roer af en toe door de rijstepap. Als deze is afgekoeld dek de rijstepap dan af met folie en zet het in de koelkast.
  • Laat de rijstepap minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.