Koken van rijstepap voor rijstevlaai

Originele recept om rijst te koken voor een vlaai

Aantal: voor 1 vlaai van 28 cm

Bereidingstijd: ca 3 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 750      gram   Volle Melk
  • 1          Vanillestokje
  • 100      gram   Paprijst (Arroz)
  • 100      gram   Suiker
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • 2 pannen die in elkaar passen (zie foto)
  • Garde
  • Fornuis
  • Kom / Bak
  • Afdekfolie
Allergieën

Doe warm water in de grootst pan en zet deze op het fornuis met een lage pit. Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg, dit geeft ook smaak af aan de melk. Doe de melk en het schoongemaakte vanillestokje in de 2de pan en zet deze in de pan met heet water.

Langzaam de melk laten koken, niet vergeten af en toe te roeren door de melk. Als je ziet dat de melk aan het koken is voeg dan de rijst toe, vergeet niet af en toe te roeren. Na ca. 30 minuten voeg dan de suiker erdoor. Langzaam laten koken. (Het water kookt de pap nooit, die gaart) Het proces duurt nu nog ca. 2 uur en af en toe roeren. Je ziet dat de rijstepap steeds dikker wordt. De rijst is pas gaar als je de rijstkorrel op een lepel legt en deze rustig kunt door drukken. Tip hij mag net niet te gaar zijn.

De rijstepap storten in een bak en laten afkoelen. Af en toe roeren. Als deze is afgekoeld afdekken met folie en in de koelkast zetten. Minimaal 2 uur laten staan.

Klaar voor gebruik