Voorbereiding
Weeg alle ingrediënten af Maak de Glutenvrije Banketmix zie recept: Glutenvrije Banketmix Zeef de cacaopoeder met de Glutenvrije banketmix. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
Doe de margarine met de suiker en de geraspte citroenrasp en een kom. Klopt het mengsel ca 10 minuten tot een gladde witte massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa.
Voeg in 4 stappen de eieren door de massa. Je mag pas de volgende ei toevoegen als de eerste ei compleet in opgenomen door de boter/suiker massa. Wacht met de 4de keer ei. Eerst een klein lepeltje van de mix door de massa mengen, dan pas het laatste ei toevoegen
Voeg dan stap voor stap de Banketmix toe en meng het geheel rustig met een spatel. Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse). Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag. Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 180 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.
Varianten:
- Vervang de citroenrasp door bijvoorbeeld geraspte limoen of door geraspte sinaasappelschil.
- Laat de geraspte schil achterwege en meng bijvoorbeeld ivp cacaopoeder, speculaaskruiden door het beslag
- Of laat de cacaopoeder weg en dan krijg je naturel muffin.
- Spatel wat gehakte noten of met wat mix bestoven rozijnen door het beslag, of meng er grof gehakte chocolade door.