Spelt Lupine focaccia

Heerlijk eiwitbrood

Bereidingstijd 30 minuten + 60 minuten rijstijd

Hoeveelheid 1 focaccia / 8 stukken

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Kom
  • Oven
  • Bakplaat
  • Theedoek
  • Rooster
Allergieën

Werkwijze

  • Doe het lupinemeel, de speltbloem, water, 2 eetlepels van de olijfolie, gist en 1 theelepel grof zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak.
  • Zet de keukenmachine aan en kneed het deeg 10 minuten. Meng er daarna de rozemarijn door.
  • Laat 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg er plat op. Prik met je vingers gaten in het deeg en duw het plat. Strooi er 1 theelepel grof zout over.
  • Bak de focaccia in ca. 25 minuten af. Haal uit de oven en plaats op een rooster, druppel er de 4 eetlepels olijfolie over.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Kj Kcal Eiwit (g) Koolhydraten (g) Waarvan suikers (g) Polysacchariden
(g)
Vetten
(g)
Verzadigd vet (g) Onverzadigd vet (g) Vezels
(g)
Natrium (mg)
Per 100 gram 1098 262 10,7 43,0 1,9 41,1 6,9 1,0 5,9 4,2 17
Per stuk (140 gram) 1537 366 15,0 60,2 2,6 57,6 9,6 1,4 8,2 5,8 24