Focaccia van Tritordeum

De Tritordeum komt uit de regio van Piemonte, maar groeit ook in de heuvels van Limburg

Aantal: 1 Focaccia

Bereidingstijd: ca 4uur met de voorbereiding

 

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Stap 1

  • 500 gram Tritordeumbloem
  • 500 gram water
  • 20 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist

Stap 2

  • 500 gram Tritordeumbloem
  • 50 gram water
  • 10 gram Zout
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • 50 ml Olijfolie

Decoratie

  • Olijfolie
  • Verse takjes Rozemarijn
  • Zee zout

 

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Broodplank
  • Kwast
Allergieën

Voorbereiding

Pak de kom van de kneedmachine en meng de grondstoffen van stap 1 met een garde tot een gladde massa. Laat deze in een kom net een theedoek eroverheen minimaal 3 uur rusten op een temperatuur van ca 25 C.

Bereidingsproces 

Zet de oven aan op  230 0C. Pak de kom en de grondstoffen van Stap 2. Meng deze met de kneedmachine rustig door in de eerste versnelling ca 10 minuten. Er wordt niet gekneed in de 2de versnelling.

Pak de bakplaat en smeer de bakplaat in met olijfolie of leg een bakpapier erop. Leg het deeg op een bakplaat. Laat het even rusten ca 15 minuten en druk dan met jouw vinger het deeg uit over de bakplaat. Je ziet jouw vingertopjes in het deeg. Smeer wat dun olijfolie over het deeg. Bestrooi dan met zeezout over het deeg. Steek willekeurig vervolgens takjes rozemarijn in het deeg.

Deeg laten rusten ca 15 minuten. Pak de bakplaat en zet deze een  voorverwarmde oven van 230 0C. Bak deze af ca 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en leg de Foccacia op een mooie houten broodplank. Snij er stukje van en eet smakelijk