Muesli Ontbijtmuffins

Hoeveelheid circa 12 porties

Bereidingstijd 45 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 125 gram Havermuesli
  • 300 gram Speltmeel
  • 4 gram Bakpoeder
  • 2 theelepels Kaneel
  • 80 gram Suiker
  • 2 eetlepels gebroken Lijnzaad + 6 eetlepels Water
  • 250 milliliter Sojamelk + 1 eetlepel (appelcider) Azijn
  • 150 milliliter Milde olijfolie of Zonnebloemolie
  • 200 gram verse Bramen
  • 50 gram Pompoenpitten
Decoratie
  • 2 eetlepels Pompoenpitten
  • 4 eetlepels Havermuesli
Benodigdheden
  • Muffinvorm
  • Kom
  • Spatel
  • Garde
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereidingswijze:

  1. Meng het lijnzaad met het water en laat dit 5 minuten staan. Meng ook de sojamelk met de azijn. Laat dit mengsel 5 minuten staan. De sojamelk verzuurt hierdoor waardoor het een plantaardig alternatief wordt voor karnemelk.
  2. Meng de muesli, volkoren meel, bakpoeder, suiker, kaneel en pompoenpitten door elkaar. Meng in een andere kom de sojamelk, olijfolie en het lijnzaad papje door elkaar. Voeg dit natte mengsel toe aan het muesli mengsel. Roer alles goed door elkaar. Spatel op het laatste moment de bramen door het beslag.
  3. Vet een muffinvorm in of bekleed de vorm met 12 muffinpapiertjes. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Garneer met wat extra pompoenpitten en muesli.
  4. Bak de muffins 25 tot 30 minuten. Laat de muffins vervolgens afkoelen op een rooster.