Oranje Spelt Koeken

Koningsdag: Feestelijke oranje variant op de roze koek

Hoeveelheid 10 stuks

Bereidingstijd 15 minuten + 20 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

 

Glazuur
  • 100 g Poedersuiker
  • 2 el Wortelsap
  • 1 el Sinaasappelsap
  • Oranje decoratie
Benodigdheden
  • Kom
  • Muffin bakvorm
  • Bakplaat
Allergieën

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Mix de boter en de suiker samen op hoge snelheid wit en romig. Voeg hieraan vanille-extract en citroenrasp toe. Meng daarna de eieren er een voor een doorheen tot een gladde massa.
  • Voeg als laatste de bloem en het zout toe en mix dit tot een mooi glad beslag.
  • Vet 10 muffinvormpjes goed in en bestuif met een beetje bloem. Klop het overtollige bloem er weer uit.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes. Leg een bakplaat of een andere platte plaat over de muffinvorm heen. Zo voorkom je dat de cakejes gaan rijzen. Schuif het zo in de oven voor 10 minuten.
  • Na 10 minuten haal je de extra plaat eraf en laat je de cakejes nog 10 minuten bakken.
  • Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de oven en je stort ze uit op een snijplank. Leg ook nu weer een plank op de bovenkant, zodat ze mooi plat blijven of druk ze even aan met een lepel.
  • Laat de koeken even afkoelen.
  • De glazuur maak je door het wortelsap en sinaasappelsap*  met poedersuiker te mengen tot de gewenste kleur en dikte. Besmeer de koeken met het glazuur en laat hard worden.
  • Voeg eventueel decoratie toe.

Eet smakelijk!

*Liever roze koeken? Vervang wortel- en sinaasappelsap voor bietensap!