Rice Balls Kersen Chocolade (glutenvrij)

Dit product is samen ontwikkeld met de voedingsdeskundige van Team Visma | Lease a Bike

Aantal: ca. 20 porties

Bereidingstijd: ca. 3 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Rice Balls
  • 200 gram paprijst (blue rose)
  • 600 gram kersensap van Bemelerhof
  • 100 gram honing van BEEing puur
  • 100 gram magere yoghurt
  • Snufje zout
  • 1 vanille stokje
Vulling
  • 100 gram chocoladedruppels
Decoratie
  • 50 gram quinoavlokken van de Halm
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 2 pannen, waarvan een iets groter dan de andere. Liefst zo breed mogelijk.
  • Kom
  • Afdekfolie
  • Spatel of Garde
  • IJsschep
Allergieën

Werkwijze

Weeg alle ingrediënten af.  Doe de rijst in de kleinste pan met het kersensap en een opengesneden vanille stokje. Doe de deksel op de pan. Gaar de rijst au-bain-marie door de grote pan met water te vullen en hier de kleine pan ( die is gevuld met kersensap en rijst) in te zetten Laat het water zachtjes koken. Roer regelmatig de spatel door de rijst om een gelijkmatige garing te realiseren.

Voeg na ca. 45 minuten de honing, yoghurt en snufje zout toe aan het mengsel. Even doorroeren en door laten koken Na ca. 1 uur haal de deksel van de pan en laat nog even doorkoken tot de rijst gaar is. Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie. Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld na ca. 2 uur meng dan rustig de chocoladedruppels erdoor. Pak een ijsschep en maak bolletjes van het rijstpapmengsel. Rol deze bolletjes door de Quinoavlokken. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.