Bereidingswijze:
- Weeg alle ingrediënten af.
- Doe de rijst in de kleinste pan met het kersensap en een opengesneden vanille stokje. Doe de deksel op de pan. Gaar de rijst au-bain-marie door de grote pan met water te vullen en hier de kleine pan (die is gevuld met appelsap en rijst) in te zetten.
- Laat het water zachtjes koken. Roer regelmatig de spatel door de rijst om een gelijkmatige garing te realiseren.
- Voeg na circa 45 minuten de honing, kokos, yoghurt en snufje zout toe aan het mengsel. Roer het even door en laat het doorkoken.
- Na circa 1 uur haal je de deksel van de pan en laat het nog even doorkoken tot de rijst gaar is.
- Meng rustig de blauwe bessen erdoorheen. Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie.
- Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.
- Pak een ijsschep als het mengsel is afgekoeld na circa 2 uur en maak bolletjes van het rijstpapmengsel. Rol deze bolletjes door de rijstvlokken. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.