Rice Balls met blauwe bessen en kokos (glutenvrij)

De blauwe bes is een van de powerfoods uit Limburg

Hoeveelheid circa 20 porties

Bereidingstijd 3 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Rice Balls
Vulling
  • 150 gram Blauwe bessen
Decoratie 
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 2 pannen, waarvan een iets groter dan de andere. Liefst zo breed mogelijk
  • Kom
  • Afdekfolie
  • Spatel of Garde
  • IJsschep
Allergieën

Bereidingswijze:

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Doe de rijst in de kleinste pan met het kersensap en een opengesneden vanille stokje. Doe de deksel op de pan. Gaar de rijst au-bain-marie door de grote pan met water te vullen en hier de kleine pan (die is gevuld met appelsap en rijst) in te zetten.
  • Laat het water zachtjes koken. Roer regelmatig de spatel door de rijst om een gelijkmatige garing te realiseren.
  • Voeg na circa 45 minuten de honing, kokos, yoghurt en snufje zout toe aan het mengsel. Roer het even door en laat het doorkoken.
  • Na circa 1 uur haal je de deksel van de pan en laat het nog even doorkoken tot de rijst gaar is.
  • Meng rustig de blauwe bessen erdoorheen. Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie.
  • Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.
  • Pak een ijsschep als het mengsel is afgekoeld na circa 2 uur en maak bolletjes van het rijstpapmengsel. Rol deze bolletjes door de rijstvlokken. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.