Rice Balls met blauwe bessen en kokos (glutenvrij)

De blauwe bes is een van de powerfoods uit Limburg

Hoeveelheid circa 20 porties

Bereidingstijd 3 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Rice Balls
Vulling
  • 150 gram Blauwe bessen
Decoratie 
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 2 pannen, waarvan een iets groter dan de andere. Liefst zo breed mogelijk
  • Kom
  • Afdekfolie
  • Spatel of Garde
  • IJsschep
Allergieën

Bereidingswijze:

  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Doe de rijst in de kleinste pan met het kersensap en een opengesneden vanille stokje. Doe de deksel op de pan. Gaar de rijst au-bain-marie door de grote pan met water te vullen en hier de kleine pan (die is gevuld met appelsap en rijst) in te zetten.
  3. Laat het water zachtjes koken. Roer regelmatig de spatel door de rijst om een gelijkmatige garing te realiseren.
  4. Voeg na circa 45 minuten de honing, kokos, yoghurt en snufje zout toe aan het mengsel. Roer het even door en laat het doorkoken.
  5. Na circa 1 uur haal je de deksel van de pan en laat het nog even doorkoken tot de rijst gaar is.
  6. Meng rustig de blauwe bessen erdoorheen. Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie.
  7. Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.
  8. Pak een ijsschep als het mengsel is afgekoeld na circa 2 uur en maak bolletjes van het rijstpapmengsel. Rol deze bolletjes door de rijstvlokken. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.