Werkwijze
Weeg alle ingrediënten af Doe de rijst in de kleinste pan met het kersensap en een opengesneden vanille stokje. Doe de deksel op de pan. Gaar de rijst au-bain-marie door de grote pan met water te vullen en hier de kleine pan ( die is gevuld met appelsap en rijst) in te zetten. Laat het water zachtjes koken. Roer regelmatig de spatel door de rijst om een gelijkmatige gaaring te realiseren.
Voeg na ca. 45 minuten de honing, kokos, yoghurt en snufje zout toe aan het mengsel. Even doorroeren en door laten koken. Na ca. 1 uur haal je de deksel van de pan en laat het nog even doorkoken tot de rijst gaar is. Meng rustig de blauwe bessen erdoorheen. Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie. Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.
Als het mengsel is afgekoeld na ca. 2 uur. Pak een ijsschep en maak er bolletjes van de rijstpapmengsel. Rol deze bolletjes door de rijstvlokken. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.