Voorbereiding
- Weeg alle ingrediënten af.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
- Zeef de speculaaskruiden en de spelt banketmix.
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.
Bereidingswijze
- Meng de boter, suiker en de citroenrasp.
- Meng de banketmix met 1 theelepel speculaaskruiden.
- Mix het mengsel in 10 minuten in de hoogste versnelling.
- Voeg ¾ deel van het ei in stappen toe aan het mengsel.
- Voeg vervolgens 1/5 deel van de banketmix toe aan het mengsel.
- Voeg het restant van het ei toe.
- Mix het beslag nogmaals in 3 minuten in de hoogste versnelling.
- Meng de resterende spelt banketmix rustig door het beslag.
- Giet het beslag in het cakeblik.
- Bak de cake af op 160 0C in circa 45 minuten.
Eet smakelijk!