Roomboter Speltcakejes

Aantal: Veel kleine Cakejes

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 200  gram Speltcakemix
  • 200  gram  Roomboter
  • 200  gram  Suiker
  • 4 stuks Eieren
  • 1 eetlepel citroenrasp
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakevormpjes
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Werkwijze is een Warme Cake Methode.

  • Meng Eieren, Suiker en Citroenrasp.
  • Laat het mengsel ca 10 minuten goed kloppen.
  • De boter langzaam laten smelten op ca 35 0C.
  • Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal de roomboter al roerend door de mengsel.
  • Voeg de cakemix toe en meng het geheel rustig met een spatel.
  • Giet het beslag in de cakevormpjes.
  • Bak de cake af op 180 °C ca. 25 minuten