Sinaasappelkoekjes van Tritordeum

Aantal: ca. 12 stuks

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten 1:

  • 125 ml water
  • 1 tl sinaasappellikeur (Grand Marnier)
  • 5 geplette koffiebonen van Blanche Dael
  • Een paar reepjes sinaasappelschil

 

Ingrediënten 2:

  • 250 gr Tritordeum bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 eierdooier van een scharrelei
  • 50 gr honing van Sint Pieter
  • 50 gr boter
  • 0,5 l olijfolie van Finca Duernas
  • Poedersuiker
Benodigdheden
  • Kookpan
  • Bakpan
  • Fijne zeef
Allergieën

Bereidingswijze:

Breng het water met de sinaasappellikeur, de geplette koffiebonen en de reepjes sinaasappelschil aan de kook. Giet het kookvocht door een fijne zeef en zet het koel.

Doe het bloem in een kom en maak een kuiltje. Doe het zout, de eierdooier, de suiker en de stukjes boter in het kuiltje. Wrijf dat alles met de vingertoppen tot een gelijkmatige, kruimelige massa. Roer het afgekoelde kookvocht er lepelsgewijs doorheen totdat een elastisch deeg ontstaat. Laat dat circa 20 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 12 even grote porties en maak er bollen van. Rol de bollen op een licht met meel bestoven werkblad uit en trek de stukken deeg vervolgens met de hand uit elkaar totdat ze een doorsnede hebben van ongeveer 16 cm.

Verhit de olijfolie in een grote pan tot 180 graden. Bak de koekjes daarin stuk voor stuk goudgeel. Bestrooi de knapperige koekjes met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!