Spelt Churros

Een echte Spaanse lekkernij

Aantal: ca. 50 porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 225 gram Spaanse Olijfolie Finca Duernas
  • 450 gram Water
  • 90 gram Suiker
  • 60 gram Citroenrasp
  • 450 gram Speltbloem
  • Snufje zout
  • 12 stuks Ei
Benodigdheden
  • Pan
  • Roerlepel
  • Spuitzak met kartelspuitje no 10
  • Kom
  • Frituurpan met de juiste olie
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is. Zet de frituurpan aan op 180°C.

Bereidingswijze:

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Maak een beslag door Olijfolie, water, suiker en citroenrasp koken
  • Voeg hierna de speltbloem toe. Goed doorroeren en ca. twee minuten gaar koken.
  • Voeg geleidelijk ei geleidelijk toe en roer tot een gladde massa ontstaan is.
  • Doe het beslag in een spuitzak en laat het beslag rusten ca. 5 minuten
  • Spuit staafjes en frituur dit direct in frituur.
  • Baktemperatuur 180°C. Baktijd 5 minuten.
  • Afwerken; na afkoeling bestuiven met poedersuiker.

Eet smakelijk!