Voorbereiding
Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Weeg alle ingrediënten af.
Laat de rozijnen wellen in een kom met lauw water voor ca. 1 uur. Zeef de gewelde rozijnen en laat deze goed uitlekken. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe de rozijnen en appelblokjes in een kom en bestrooi deze met wat kaneel.
Werkwijze
- Meng met een garde deel 1 tot een glad mengsel.
- Voeg deel 2 eraan toe en meng alles tot een glad beslag. Voeg eventueel de appelvulling toe aan het beslag.
- Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag ca. 30 minuten rusten op een warme plaats.
- Zet de frituurpan aan op 180 °C.
- Maak met de 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het beslag en doe het beslag in de olie. Er gaan ca. 6 à 7 stuks in een frituurpan.
- Bak de oliebollen 2,5 minuut en draai deze daarna om met een vork en laat de oliebollen nogmaals 2,5 minuut bakken.
- Haal de oliebollen uit de olie en laat deze goed uitlekken, leg de oliebollen even op wat keukenpapier.
- Eventueel bestrooien met poedersuiker.