Spelt Croissantendeeg

Hoeveelheid 1 plak deeg voor circa 20 croissants

Bereidingstijd 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

Deel 2

  • 250 gram Roomboter
Benodigdheden
  • Kom/ keukenmachine
  • Deegroller
  • Weegschaal
  • Plasticzak
  • Vetvrij papier
Allergieën

Werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
  • Druk de boter tussen vetvrij papier tot een dunne circa 5 mm dikte plak en leg deze even in de koelkast.
  • Kneed deel 1 tot een glad deeg.
  • Bol het deegstuk op en laat deze circa 15 minuten rusten onder een theedoek.
  • Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.
  • Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.
  • Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.
  • Rol het deeg tot een rechthoekige plak. Nooit dunner rollen dan circa 1 cm.

 

  • Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien (Dit heet 1 halve Franse tour).
  • Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • Het deeg in drieën vouwen. Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.
  • Het deeg in plastic verpakken en minimaal 1 uur minuten laten rusten.
  • Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • Het deeg klaar voor verwerking.

Afbeelding Franse tour