Spelt croissantendeeg

Spelt croissantendeeg

BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN

HOEVEELHEID: 1 DEEGPLAK

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

500 gram speltbloem

25 gram verse gist

50 gram roomboter

1 eetlepel suiker

1 theelepel zout

1 ei

200 ml melk

Deel 2

200 gram roomboter

Benodigdheden
  • Kom/ keukenmachine
  • Deegroller
  • Weegschaal
  • Plasticzak
  • Vetvrij papier

Werkwijze

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en kneedt deel 1 tot een glad deeg.

Bol het deegstuk op en laat deze ca. 10 minuten rusten onder een theedoek.

Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.

Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.

Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.

Rol het deeg tot een rechthoekige plak. NOOIT dunner rollen dan ca. 1 cm.

Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien ( Dit heet 1 halve Franse toer).

Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak.

Het deeg in drieën vouwen. Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.

Het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten laten rusten.

Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.

In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak

In drieën vouwen. Dit is een 2de Franse Toer.

Laat het deeg nu ca. 2 uur rusten.

Na 2 uur is het deeg klaar voor verwerking.

 

Tip: Je kunt ook speciale korstmargarine gebruiken. Dit is gemakkelijk, maar de smaak met boter is gewoon lekkerder.