Werkwijze
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
- Druk de boter tussen vetvrij papier tot een dunne circa 5 mm dikte plak en leg deze even in de koelkast.
- Kneed deel 1 tot een glad deeg.
- Bol het deegstuk op en laat deze circa 15 minuten rusten onder een theedoek.
- Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.
- Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.
- Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.
- Rol het deeg tot een rechthoekige plak. Nooit dunner rollen dan circa 1 cm.
- Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien (Dit heet 1 halve Franse tour).
- Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
- Het deeg in drieën vouwen. Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.
- Het deeg in plastic verpakken en minimaal 1 uur minuten laten rusten.
- Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
- In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
- Het deeg klaar voor verwerking.