Spelt croissantendeeg

Spelt croissantendeeg

Aantal                : 1 plakdeeg

Bereidingstijd: ca. 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

  • 500 gram speltbloem
  • 25 gram verse gist
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk

Deel 2

  • 250 gram roomboter
Benodigdheden
  • Kom/ keukenmachine
  • Deegroller
  • Weegschaal
  • Plasticzak
  • Vetvrij papier
Allergieën

Werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af
  • Druk de boter tussen vetvrij papier tot een dunne ca. 5mm dikte plak en leg deze even in de koelkast
  • Kneedt deel 1 tot een glad deeg.
  • Bol het deegstuk op en laat deze ca. 15 minuten rusten onder een theedoek.
  • Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.
  • Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.
  • Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.
  • Rol het deeg tot een rechthoekige plak. NOOIT dunner rollen dan ca. 1 cm.
  • Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien ( Dit heet 1 halve Franse toer).
  • Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • Het deeg in drieën vouwen. Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.
  • Het deeg in plastic verpakken en minimaal 1 uur minuten laten rusten.
  • Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak.
  • In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak
  • Het deeg klaar voor verwerking.

Afbeelding Franse toer