Spelt Olijfolie Rozijnen Cakewafels

Overheerlijk spelt rozijnencakewafels op basis van olijfolie

Aantal: ca. 28 porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 250 gram olijfolie van Finca Duernas
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 6 eieren
  • 100 gram sojamelk/havermelk
  • 500 gram Spelt banketmix

Tip: Je kunt de Sojamelk vervangen door Amandelmelk of Havermelk.

Vulling
  • 250 gram gewelde rozijnen

 

Benodigdheden
  • Wafelijzer
  • Kom
  • Garde
  • Pollepel
  • Klok
  • Weegschaal
Allergieën

Werkwijze

Klop suiker, ei, vanillesuiker en zout op tot een luchtige massa. Voeg de olijfolie rustig erdoor.

Meng de sojamelk/havermelk door de massa. Meng de rozijnen rustig door de massa. Meng voorzicht de Spelt banketmix door de massa.

Zet het wafelijzer aan. Smeer bij elke nieuwe bak beurt de wafelijzer lichtjes in met olijfolie.

Schep met een pollepel beslag uit de kom en bedekt de wafelijzer met het beslag. Doe de deksel dicht.

Indien mogelijk na ca. 2 minuten de wafelijzer draaien.

Baktijd ca. 4 minuten op hoogste stand ca. 200 0C.

 

Bekijk hoe je zelf havermelk kan maken: Recept Havermelk