Speltsalade met tomaatjes, mozzarella en basilicum

Verse spelt salade

BEREIDINGSTIJD: CA. 30 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 4 PERSONEN

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

300 gram spelt (speltkorrels van de Bisschopsmolen)

250 gram pomodorini

5 el. olijfolie extra vergine

Sap van ½ citroen

1 bol buffelmozzarella

Klein bosje verse basilicum

Peper & Zout

Suiker

Benodigdheden
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Pan
  • Saladekom
  • Keukenweegschaal
  • Vergiet

Voorbereiding

Week de spelt minimaal 2 uur in koud water. Verwarm de oven voor op 200 °C na het weken van de spelt.

Werkwijze

Breng de graankorrels met ruim water aan de kook. Kook de spelt zachtjes in ca. 20 minuten beetgaar en giet af.

Spoel de spelt af in een vergiet onder stromend koud water zodat de korrels niet de kans hebben om door te garen.

Halveer de pomodorini, leg deze met het snijvlak naar boven in een lage ovenschaal.

Besprenkel de tomaatjes met 2 el. olijfolie en bestrooi met peper, zout en een beetje suiker.

Schuif de schaal 10- 15 minuten in de oven, laat hierna de pomodorini afkoelen.

Maak de spelt in een kom aan met de rest van de olijfolie, het citroensap, zout en versgemalen peper.

Pluk de mozzarella klein en scheur de basilicum grof.

Hussel de tomaatjes, mozzarella en basilicum door de spelt.