Sticky Bites met appels, haver en noten

Tip: gebruik de havervlokken van de Halm.

Aantal: ca. 20 porties

Bereidingstijd: ca. 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Sticky Bites
  • 500 gram havervlokken van de Halm
  • 850 gram Jonagold appelsap van Bemelerhof
  • 50 gram honing van BEEing puur
  • Snufje zout
  • 1 vanille stokje
Vulling
  • 500 gram appelstukjes
  • 100 gram notenmix
  • Snufje kaneel
Decoratie 
  • Geburneerde amandelschaafsel
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 1 Pan
  • Kom
  • Afdekfolie
  • Spatel of Garde
  • IJsschep
Allergieën

Werkwijze

Weeg alle ingrediënten af. Breng de appelsap, honing, snufje en een opengesneden vanille stokje aan de kook.

Voeg de havervlokken aan de appelsap toe en kook deze goed door. Roer regelmatig de spatel door het mengsel om een gelijkmatige garing te realiseren.

Meng de appels met de noten en kaneel door elkaar en voeg dit bij de appelsap. Even doorroeren en heel kort even laten koken.

Doe het mengsel in een kom en dek eventueel af met folie. Zet deze kom in een koelkast en laat het afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld na ca. 2 uur pak je een ijsschep en maak bolletjes van het havermengsel.

Rol deze bolletjes door het gebruneerde amandelschaafsel.

Bewaar de Sticky Bites in de koelkast.

Voedingsadvies van de voedingsdeskundige van Team Visma | Lease a Bike

Dit gerecht is bedoeld om na het sporten de juiste koolhydraten en eiwitten te ontvangen voor jouw lichaam.