Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C. Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn
Bereiding
Doe de boter met de suiker en de geraspte citroenrasp en een kom. Klopt het mengsel ca 10 minuten tot een gladde witte massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa.
Voeg in 4 stappen de eieren door de massa. Je mag pas de volgende ei toevoegen als de eerste ei compleet in opgenomen door de boter/suiker massa. Wacht met de 4de keer ei. Eerst een klein lepeltje bloem door de massa mengen, dan pas het laatste ei toevoegen
Voeg dan stap voor stap de Banketmix toe en meng het geheel rustig met een spatel. Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren cupcake vormpje (caisse). Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag. Strooi eventueel Teffvlokken over het cakebeslag. Schuif de muffinplaat me de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de cupcakes in ca 15-20 minuten goudkleurig.
Varianten:
- Vervang de citroenrasp door bijvoorbeeld geraspte limoen of door geraspte sinaasappelschil.
- Laat de geraspte schil achterwege en meng bijvoorbeeld cacao of speculaaskruiden door het beslag
- Spatel wat gehakte noten of met wat bloem bestoven rozijnen door het beslag, of meng er grof gehakte chocolade door.