Teff Pancakes met Appels

Lekkere pannenkoek met een bijzonder graan Teff

Bereidingstijd: 30 minuten

Hoeveelheid: ca 10 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 300     gram   Teff Banketmix of
  • (250 gram Tritordeum Banketmix en 50 gram Teffmeel)
  •     4      stuks   Vrij uitloop Eieren
  • 500     ml        Melk
  • 150     gram   Teffvlokken van de Halm
  •      2     eetlepels Lindehoning van St Pieter
  • Iets Zout
  • 700    gram   Appels
  • Mespuntje Kaneel
  • Spaanse Olijfolie van Finca Duernas
Benodigdheden
  • Kom
  • Garde
  • Spatel
  • Pollepel
  • Mes en snijplank
  • Koekenpan ca 24 cm
Allergieën

Meng de eieren met de honing en melk luchtig los. Voeg de Teff banketmix en Teffvlokken toe aan het beslag en klop het geheel goed los. Laat het beslag even staan .

Schil de appels, verwijderd het klokhuis en snij deze in plakjes. Meng een mespuntje kaneel met 2 eetlepels suiker en bestrooi de kaneelsuiker over de appels.

Roer het beslag goed door. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet er wat beslag met een pollepel in. Leg over het beslag de appels en laat ze mooi bruin bakken. Draai voorzichtig de omelet om en bak ze bruin.

Eventueel nog na strooien met kaneelsuiker.