Tortas De Aceite Anijs

Spaanse olijfolie crackers met anijszaad

Bereidingstijd 10 minuten + 45 minuten

Hoeveelheid 12 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Kom
  • Oven
  • Bakplaat
  • Theedoek
Allergieën

Het bedrijf Ines Rosales maakt al jarenlang de beste, flinterdunne tortas de aceite, die met de hand worden gemaakt en per stuk worden verpakt in vetvrij papier. De crackers worden gemaakt met een flinke hoeveelheid olijfolie en de naturel versie wordt gekruid met anijs en suiker. Daarmee zijn de crackers de perfecte mix van hartig en een vleugje zoet.

Tortas de aceite zijn er ook in veel andere smaken, zoals kaneel (dit recept staat ook online!), sinaasappel en rozemarijn-tijm, maar de klassieker blijft toch het allerlekkerst vinden. Hieronder het recept!

Werkwijze

  • Meng in een kom het warme water met de gist en klop er met een vork de olijfolie doorheen.
  • Doe de speltbloem samen met het zout en de anijszaadjes in een kom en meng. Voeg daarna het natte mengsel van hierboven toe en meng met je handen tot je een glad, soepel en samenhangend deeg hebt. Is het deeg te droog? Voeg dan nog een klein beetje (warm) water toe. Is het te nat? Voeg dan bloem toe.
  • Maak een bal van het deeg, leg het in een licht met bloem bestoven kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten tot een uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar, bekleed met bakpapier.
  • Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en rol ze uit tot dunne rondjes.
  • Bestrooi de crackers met suiker en druk de suiker er voorzichtig een beetje in met je vingers of de achterkant van een kommetje. Prik met een vork gaatjes in de crackers.
  • Laat de Spaanse olijfoliecrackers in ongeveer 15 minuten lichtbruin en knapperig bakken in de voorverwarmde oven.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde: 

Kj Kcal Eiwit (g) Koolhydraten (g) Waarvan suikers (g) Polysacchariden
(g)
Vetten
(g)
Verzadigd vet (g) Onverzadigd vet (g) Vezels
(g)
Natrium (mg)
Per 100 gram 2240 537 10 70,8 14,5 56,3 26,9 3,6 23,4 1,5 25
Per stuk (35 gram) 784 188 3,5 24,8 5,1 19,7 9,4 1,3 8,2 0,5 9