Tritordeum Nonnevotten

Typisch Carnavalsgebak uit Sittard met Tritordeum

Hoeveelheid 20 stuks

Bereidingstijd 90 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Afwerking:

 • Kaneelsuiker
Benodigdheden
 • Kom
 • Frituurpan met plantaardige olie
 • Theedoek
 • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding

 1. Ingrediënten op kamertemperatuur.
 2. Meng in een kom of een soepbord suiker met een snufje kaneel. Zorg voor genoeg suiker zodat de nonnevotten erin kunnen worden gerold.

Belangrijk: Als u de gedroogde gist gebruikt, vermeng deze dan met mix. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water! Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.

Bereidingswijze

 1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, houd wat melk achter. Zet de keukenmachine aan in de eerste versnelling voor circa 5 minuten.
 2. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Zet de machine na circa 5 minuten in de tweede versnelling.
 3. Neem een stukje deeg en trek dit voorzichtig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.
 4. Neem het deeg uit de keukenmachine, maak er een bol van en leg het onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen.
 5. Druk na 30 minuten het deegstuk plat en vorm opnieuw een bol. Laat het deeg wederom 30 minuten rijzen.
 6. Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Een stukje weegt circa 65 gram. Bol vervolgens alle stukjes op en laat de deegstukjes even rusten.
 7. Rol de bolletjes uit tot lange deegstrengels van circa 30 cm lang. Een tip hierbij is om het uitrollen in twee stappen te doen.
 8. Knoop de uiteindes aan elkaar tot een krakelingvorm.
 9. Laat de deegstukken circa 20 minuten rijzen op een ingestrooide theedoek.
 10. Bak de deegstukken in arachideolie op 180°C tot de Nonnevotten goudbruin zijn. Rol ze direct na het bakken in de kaneelsuiker.

Eet smakelijk !