Deze volkoren kwarkbollen zijn eiwitrijk en vezelrijk!
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wel de rozijnen voor circa 10 minuten in een bakje met lauwwarm water.
- Doe de kwark samen met de eieren, de olijfolie, vanille-extract, de baking soda en het snufje zout in een mengkom. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan het volkoren meel toe en meng dit er ook doorheen.
- Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het beslag en meng het er goed doorheen.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en schep met behulp van een ijsschep mooie bollen op de bakplaat. Gebruik eventueel een theelepeltje om de bol goed uit de ijsschep te krijgen. Heb je geen ijsschep? Dan kun je ook gebruik maken van 2 eetlepels.
- Bak de kwarkbollen in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarde Kwarkbollen | Per 100 g | Per stuk |
Energie | 991 Kj/237 kcal | 1041 Kj/ 249 kcal |
Vet | 4,16 g | 4,37 g |
Waarvan verzadigd vet | 0,91 g | 0,96 g |
Waarvan onverzadigd vet | 3,25 g | 3,41 g |
Koolhydraten | 39,81 g | 41,80 g |
Waarvan suiker | 15,07 g | 15,82 g |
Zetmeel | 24,74 g | 25,98 g |
Vezels | 6,18 g | 6,49 g |
Eiwitten | 12,20 g | 12,81 g |
Zout | 1,05 g | 1,1 g |