Amaranthpap met appeltjes

Amaranthpap met gekarameliseerde appeltjes om de dag mee te starten

Bereidingstijd: Ca.15 minuten

Hoeveelheid: Ca. 1 ontbijtje

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

80 gram amaranthvlokken

400 ml (plantaardige) melk

1 grote, stevige appel

2 eetlepels (plantaardige) boter

2 eetlepels rietsuiker (+ extra voor garnering)

1 theelepel kaneel

Benodigdheden
  • kookpan
  • snijmes

 

Allergieën

Werkwijze

Breng de (plantaardige) melk in een pannetje aan de kook. Voeg hier de amaranthvlokken en kaneel aan toe en kook al roerend in 5 minuten gaar (de pap dikt nog wat in na het koken).

Snijd de appel in schijfjes. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en voeg vervolgens de eetlepels rietsuiker toe, meng dit goed door elkaar. Voeg hierna direct de appel toe en laat dit een paar minuten pruttelen totdat de appels karameliseren.

Verdeel de amaranth-pap en de gekarameliseerde appels over twee schaaltjes en besprenkel met wat extra rietsuiker.
Smakelijk!
Met dank aan Meesters van de Halm voor dit recept.