Glutenvrij quinoa- haver- bananenbrood met kaneelswirl

Glutenvrij quinoa- haver- bananenbrood met kaneelswirl

BEREIDINGSTIJD: 10 minuten + 50 minuten

HOEVEELHEID:  1

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 180 gram glutenvrije havermeel (dit kun je maken door glutenvrije havermout even in de blender tot meel te mixen)
  • 120 gram quinoavlokken
  • 4 middelgrote
  • rijpe bananen
  • 120 gram gesmolten (room)boter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • flinke snuf zout

VOOR KANEELSWIRL

  • 50 gram gesmolten (room)boter
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Benodigdheden
  • Cakeblik
  • Blender of keukenmachine
  • Kom
Allergieën

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet ook een cakeblik in en bekleed deze met een stukje bakpapier.
  • Doe de bananen en eieren in een blender of keukenmachine en mix deze totdat je een gladde puree hebt.
  • Voeg in een grote kom de havermeel, quinoavlokken, het zakje bakpoeder, de suiker en het zout toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg er daarna de gesmolten boter, de ei-bananenpuree en het vanille extract aan toe. Mix goed door elkaar en zet opzij.
  • Voeg alle ingrediënten voor de kaneelswirl samen in een kleine kom en mix goed door elkaar.
  • Schenk nu de helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Hierna verdeel je de helft van de kaneelbeslag over het cakeblik. Voeg het laatste deel van het bananenbrood beslag toe en eindig met kaneelbeslag.
  • gebruik een mes om een paar keer door het beslag te glijden waardoor de kaneelswirl goed verdeeld door het beslag.
  • Zet het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar.

Eetsmakelijk!

Met dank aan Meesters van de Halm voor dit recept.