Kaneel Haasjes

Leuk voor het paasontbijt of paasbrunch

BEREIDINGSTIJD: 25 minuten + 15 minuten

HOEVEELHEID: 8-10 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 1/2 plak croissantdeeg
  • 1 ei
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel water of citroensap

 

Benodigdheden
  • Kom
  • Bakplaat
Allergieën

Maak eerst het Spelt croissantendeeg en ga daarna verder met de kaneelhaasjes.

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de boter, donkere basterdsuiker en kaneel in een kom.
  • Rol het croissantdeeg uit en besmeer vervolgens het deeg met het boter, suiker en kaneel mengsel.
  • Rol heet deeg weer op en snijd in 8-10 plakken.
  • Snijd de repen op ca. ⅔ door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg op de bakplaat met bakpapier.
  • Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.
  • Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ca. 15 min mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en goed afdekken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het allerlekkerste.

Eetsmakelijk!