Kaneel Haasjes

Leuk voor het Paasontbijt of de Paasbrunch

Hoeveelheid 8-10 stuks

Bereidingstijd 40 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

 

Benodigdheden
  • Deegroller
  • Kom
  • Kwastje
  • Mixer
  • Bakplaat
Allergieën

Voorbereiding

  • Maak eerst het Spelt Croissantendeeg en ga daarna verder met de kaneelhaasjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
  • Meng de boter, de donkere basterdsuiker en de kaneel in een kom.
  • Rol het croissantdeeg uit en besmeer vervolgens het deeg met mengsel van boter, suiker en kaneel.
  • Rol het deeg weer op en snijd het in 8-10 plakken.
  • Snijd de repen op ongeveer 2/3e door, rol het langste stuk op tot een rondje en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
  • Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken, anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.
  • Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het lekkerst!

Eet smakelijk!