Lactosevrije Luikse Tritordeumwafels

Aantal               : ca 20 porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten:

Deel 1

  • 2             st.           Eieren van Poshoof
  • 275        ml.          Water
  • 60           gr.           Gist
  • 60           gr.           Suiker

Deel 2

  • 500        gr.           Tritordeumbloem

Deel 3

  • 250        gr.           Tritordeumbloem

Deel 4

  • 450        gr.           Wjang Margarine
  • 450        gr.           Suiker Nibs P4
Benodigdheden
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Wafelijzer
  • Kneedmachine of een goede mixer
Allergieën

Voorbereiding:

  • Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Bereiding:

  • Meng de suiker met de water. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed. Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten. Voeg de margarine uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid. Laat het deeg even rusten ca 5 minuten.
  • Voeg de suikernibs toe en zorg dat deze goed verdeeld is door het deeg.
  • Verdeel de deegstukken ca. 100 gram, voor ca 20 wafels. Laat het deeg rusten.
  • Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
  • Het wafelijzer insmeren met margarine en de deegstukken erin leggen.
  • Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
  • De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.