Bereidingswijze
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Verwarm de oven voor op 180 0C.
- Meng de boter, basterdsuiker, ei, zout met de citroensap tot een homogene gladde massa. Verwerk daarna de Tritordeum Banketmix door het mengsel en zorg voor een gladde massa. Het deeg is klaar. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het circa 3 uur rusten in de koelkast.
- Maak de spijs door de pistachenoten te pellen. Doe de noten door de keukenmachine en hak ze fijn. Meng dan de suiker erdoor. Tik de eitjes en meng deze door het noten-/suikermengsel. De spijs is klaar.
- Kneed het deeg even kort los. Rol het deeg met een deegroller tot een plak van circa 5 millimeter. Steek met een steker plakjes uit het deeg. Leg het plakje in een ingesmeerd vlaaipannetje.
- Verdeel de notenspijs over de vlaaipannetjes. Zet de pannetjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak dit af in circa 15 minuten. Laat dit na het bakken afkoelen op een rooster.
- Nu gaan we de vulling maken. Klop de slagroom op met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de slagroom door de mascarpone en klop het door tot een stijve massa.
- Meng vervolgens de Limoncello door het mengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak.
- Spuit de slagroom over de gebakjes. Werk de gebakjes af met pistachenoten en een schijfje limoen. Eventueel kun je een framboos erop leggen om het gebakje af te werken met een leuke kleur.