Voorbereiding:
- Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
Belangrijk: Als u de gedroogde gist gebruikt, vermeng deze dan met de bloem en meel. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water! Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, houd wat melk achter. Zet de keukenmachine aan in de eerste versnelling voor circa 2 minuten. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Zet de machine na circa 5 minuten in de tweede versnelling. Neem een stukje deeg en trek dit voorzichtig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.
- Neem het deeg uit de keukenmachine, maak er een bol van en leg het onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen. Druk na 30 minuten het deegstuk plat en vorm opnieuw een bol.
- Laat het deeg wederom 30 minuten rijzen.
- Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Een stukje weegt circa 45 gram. Smeer de bakplaat in met boter. Bol de deegstukjes op en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk de bolletjes iets plat en strijk de bolletjes in met ei.
- Laat de bolletjes circa 30 minuten rijzen in een warme omgeving met een doek erover laat ze even rijzen. Bak circa 8 minuten in de oven op 250 °C.