Quinoa Hazelnootpasta met Blauwe bessen muffin

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor de Halm. Wij hebben het recept iets aangepast.

Aantal: ca. 10 porties

Bereidingstijd: ca 45 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 250 gram Glutenvrije Banketmix
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 1 Banaan gepureerd
  • 120 ml Appelmoes
  • 60 ml honing van St Pieter of Beeing Puur
  • 250 gram Blauwe Bessen
  • 1 1eetlepel Hazelnootpasta van Hazelarij te Ospeldijk ( of 1 eetlepel 100% pindakaas)

 

Benodigdheden
  • Muffinmatje met papiervormpjes
  • Kom
  • IJsschep maat 70
  • Keukenmachine
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Maak de Glutenvrije Banketmix zie: Banketmix Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 0C. Meng de kaneel en het zout met de glutenvrije banket mix. Pureer de banaan en meng deze met de appelmoes, honing, hazelnootpasta. Als dit door elkaar zit meng dan rustig de blauwe bessen erdoor. Voeg de natte en de droge ingrediënten samen.

Vul een ingevette of met vormpjes belegde muffinvorm en verdeel het beslag. Bak voor 25 minuten. Laat de muffins eventjes afkoelen en druip of smeer er dan wat extra pindakaas overheen.

Eet smakelijk!