Rode linzen amarant koekjes

BEREIDINGSTIJD: CA. 30 MINUTEN

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

200 gram rode linzen

100 gram amarant vlokken van Meesters van de Halm

Bosje verse peterselie

1 ui

1 ei

Twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

50 gram paneermeel

handje zwarte olijven (optioneel)

zout en peper

olijfolie om te bakken

Benodigdheden
  • pan
  • fornuis
Allergieën

Werkwijze

Spoel de linzen goed af en kook ze voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan de amarant vlokken toe en kook ze samen nog 5 minuten en giet af.

Doe de linzen en amarant vlokken in een kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de olie. Kneed dit tot een mooi, licht plakkerig, deeg. Voeg extra paneermeel toe als het deeg te plakkerig is.

Vorm balletjes van een flinke eetlepel deeg. Druk ze daarna plat tot ongeveer 1 cm dikte.

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm de olie. Bak de koekjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

Recept gemaakt door: Meesters van de Halm.