Rozijnen Speltbroodjes

BEREIDINGSTIJD: CA. 75 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 20 BROODJES

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gram Kollenberger speltbloem
  • 175 gram melk
  • 30 gram verse gist
  • 100 gram roomboter
  • 1 stuk ei
  • 2 eetlepels honing van Beeing Pure
  • 1 theelepels zout

Vulling

  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram krenten

Tip: Varieer met de vulling naar wens, gebruik hiervoor gedroogde vruchten zoals abrikozen of vijgen.

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat
  • Keukenweegschaal
  • Kwastje
  • Kom
  • Theedoek

 

Voorbereiding

Zorg ervoor dat rozijnen en krenten in ruim lauw water wordt gelegd. En laat dit ca. 30 minuten in het water liggen. Dan rozijnen en krenten in een zeef doen en laat het uitlekken. Dit moet je minimaal 2 uur vooraf doen

Verwarm de oven voor op 250 °C. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, houd wat melk achter. Zet de keukenmachine aan in de eerste versnelling voor ca. 5 minuten. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Zet de machine na ca. 5 minuten in de tweede versnelling.  Neem een stukje deeg en trek dit voorzichtig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.

Laat het deeg in de keukenmachine liggen met daarop de Rozijnen en Krenten voor ca 10 minuten Meng daarna rustig de vulling door het deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, maak er een bol van en leg het onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen.

Druk na 30 minuten het deegstuk plat en vorm opnieuw een bol. Laat het deeg wederom 30 minuten rijzen.

Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Een stukje weegt ca 65 gram. Smeer de bakplaat in met boter. Bol de deegstukjes op en leg de bolletjes op de bakplaat. Druk de bolletjes iets plat en strijk de bolletjes in met ei. Laat de bolletjes ca 30 minuten rijzen in een warme omgeving met een doek erover laat ze even rijzen. Bak ca. 10 minuten in de oven op 250 °C.

Eet smakelijk !