Speculoos Flapjacks

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Hoeveelheid: 12 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 325 g Havermout
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g speculoos spread
  • 100 g maple syrup
  • 175 g roomboter
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 200 g (pure) chocolade
  • 50 g speculoos spread
  • 6 speculoos koekjes
Benodigdheden
  • Kom
  • Vierkante bakvorm (21x21cm)
  • Oven
  • bakpapier
  • Pan
Allergieën

Deze koek heeft een basis van boter, suiker en havermout. Een traditioneel Brits koek(je) dat bij de thee wordt gegeten als de kinderen uit school komen.
Je kan de toplaag van pure chocolade ook vervangen door melk of witte chocolade.

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm (21x21cm) in en bekleed met bakpapier.
  • Weeg de havermout af in een grote kom, voeg de kaneel toe en zet deze apart.
  • Smelt in een pan de boter, speculoos, suiker en Maple syrup al roerend op een middelmatig vuur, totdat deze zachtjes begint te koken. Neem dan van het vuur en giet al roerend bij de havermout tot het helemaal is opgenomen.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en bak in 20 minuten af (het zal misschien lijken aslof het nog niet gaar is, maar zodra ze afkoelen zullen ze hard worden) Laat 60 minuten afkoelen in de bakvorm.
  • Smelt de chocolade en de speculoos spread allebei in een aparte pan au bain-marie. Schenk de chocolade bovenop de afgekoelde flapjacks en verdeel egaal met een spatel.
  • Druppel met een lepel de speculoos spread erover en gebruik een mes om de spread er voorzichtig door te “swirlen”.
  • Maak het af door er nog 6 speculoos koekjes in te drukken.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde
Speculoos flapjacks 
Per 100 g Per stuk 
Energie  Kj/462 kcal  Kj/ 426 kcal
Vet 25,3 g 23,3 g
Waarvan verzadigd vet 13,8 g 12,7 g
Waarvan onverzadigd vet 11,5 g 10,6 g
Koolhydraten 53,8 g 49,5 g
Waarvan suiker  g g
Zetmeel  g g
Vezels 5,1 g 4,7 g
Eiwitten  5,4 g 4,9 g
Zout  1,1 g 1 g