Spelt olijfolie cake met noten

Onze hazelnoten wordt geteeld door Fam. Feijen uit Ospeldijk. 100% streekproduct

Aantal: 1 cake

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 150 gram olijfolie van Finca Duernas
  • 200 gram Spelt cakemix
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel Hazelnootpasta van Hazelarij uit Ospeldijk

Decoratie

  • Gemengde notenmix

 

 

Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.

Werkwijze

Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel ca. 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.

Meng de Hazelnootpasta samen met de olijfolie en maak er een homogene massa van. Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het mengsel. Meng de spelt cakemix rustig door met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.

Giet het beslag in de gewenste vorm. Strooi de notenmix over het beslag.

Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten. Laat de cake op een rooster afkoelen.